Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 36

Warning: Undefined variable $category in /var/www/vhosts/mijnbericht.nl/httpdocs/front.php on line 5

Warning: Undefined array key "eerste" in /var/www/vhosts/mijnbericht.nl/httpdocs/front.php on line 7

Poepediepoep en Kackediekack

donderdag 11 juli 2024, 16:46:01

Prentenboeken “POEPEDIEPOEP en KACKEDIEKACK”
tweetalig in Venloos/Nederlands en in het Duits

Het prentenboek “POEPEDIEPOEP mót oèt” is het geschreven en getekende verhaal over de hond Poepediepoep (Kackediekack in het Duits). Het gaat over een hond zoals je die dagelijks tegenkomt en daardoor zeer herkenbaar is in het boek. De hond in het verhaal bestaat echt maar onder een andere naam.

Het verhaal start in de ochtend na het opstaan en de hond zijn behoefte moet doen. Kinderen die het verhaal voorgelezen krijgen kunnen het verhaal via de tekeningen volgen of de tekeningen zelf ‘lezen’ om het verhaal te volgen. Daarnaast is het voor elke hondenbezitter een ‘reminder’. De aparte kleine tekeningen bij de tekst versterken het verhaal en dagen kinderen uit er iets over te zeggen. Alle tekeningen zijn door een bevriend illustrator getekend.

De prentenboeken zijn vanaf 1 augustus 2024 te bestellen via de online webwinkel:
http://boekenbestellen.nl/boek/poepediepoepmotoetmoetuit
http://boekenbestellen.nl/boek/mussraus


Poep spreekt tot de verbeelding
Wanneer het bij kinderen over poep gaat heb je aandacht. Het is vies maar tegelijkertijd vinden ze het ook interessant en spannend. Welk kind (oudere) heeft niet ooit eens in de hondenpoep gestaan. Geen prettige ervaring en daarom is het goed om dat met een leuk prentenboek onder de aandacht te brengen. Het verhaaltje is zeer herkenbaar en gelijktijdig geeft ze het juiste gedrag aan om de hond uit te laten. De tekeningen en details nodigen uit tot gesprek. Kortom een prentenboek dat ook voor volwassenen duidelijk is. Kinderen leren hoe het hoort en kunnen daarmee in hun kinderlijke onschuld onbewust corrigerend optreden.

Waarom meertalig
Het oorspronkelijk verhaaltje is in het Venloos (Limburgs) dialect geschreven.
Auteur en illustrator, met familie en kennissen in het buitenland, vonden het een goed idee om dit verhaal in meerdere talen uit te brengen. Naast het tweetalige boekje in Limburgs (Venloos) dialect én Nederlands wordt gelijktijdig ook een Duitstalige versie aangeboden. Het thema is grenzeloos en zal mogelijk op een later tijdstip in een Engelstalige- en Franstalige versie uitgegeven worden. Daarvoor is alleen nog de vertaling nodig.

De prentenboeken zijn vanaf 1 augustus 2024 te bestellen via de online webwinkel:
http://boekenbestellen.nl/boek/poepediepoepmotoetmoetuit
ISBN/EAN: 978-94-6511-066-0

http://boekenbestellen.nl/boek/mussraus
ISBN/EAN: 978-94-6511-064-6

__________________________________________________________
Contact:
Louis Tinneveld
Telefoon: 06-13612507
E-mail: Loot18@kpnmail.nl

Ontspanning | http://geen