Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 29

Iemand die beter in het profiel past

woensdag 07 december 2022, 13:26:49

Een hart onder de riem voor oudere werkzoekers: ‘Iemand die beter in het profiel past’
Werkzoeken is een eenzaam beroep. “Iemand die beter in het profiel past” leest als een trein. Een luchtige, leerzame roman over werkzoekende 45-plussers boek, bedoeld om werkzoekers op een positieve manier en met humor tips en een steuntje in de rug te geven.
Dat leeftijd bij het vinden van een nieuwe baan een negatieve rol speelt bevestigden afgelopen augustus ook de onderzoeksresultaten van de Universiteit van Amsterdam weer eens; de groep oudere werkzoekenden is de grootste gediscrimineerde groep in Nederland. En volgens het CBS is in het eerste kwartaal van 2022 nog steeds 48 procent van de 45-plussers (45-65) langer dan een jaar werkloos. Dit in schril contrast tot de groep die jonger is dan 45 jaar. Daar is 11 procent langer dan een jaar werkloos.
Het boek neemt de lezer mee in herkenbare en soms hilarische situaties waarin je als werkzoeker kunt belanden. En ondertussen krijg je al lezend tips en ideeën die je opdoet uit de gesprekken tussen de drie fictieve werkzoek-collega’s Armand, Mark en Eva.
Rebecca van Leeuwen is ervaringsdeskundige op het gebied van werkzoeken. Zij maakte van de nood een deugd en van werkzoeken en alles wat daarmee te maken heeft haar vak. Met 45 ben je op de helft van je werkende leven, maar je wordt weggezet als oud.
Ook als oudere werkzoekende hoor je vaak dat iedereen die wil werken ook kan werken. Zeker in deze tijd, waarin de banen voor het oprapen liggen. En dat is pijnlijk om te horen, want voor veel mensen van middelbare leeftijd gaat dat helemaal niet op. Die moeten zichzelf opnieuw uitvinden, omdat de baan die zij hadden vaak niet meer bestaat. En daarbij boks je als oudere werkzoeker veelal tegen een flink aantal negatieve vooroordelen op. In eerste instantie denk je als werkzoeker dat je zo weer aan de bak bent. Maar na enkele afwijzingen verdwijnt het zelfvertrouwen.

‘Iemand die beter in het profiel past’ is door crowdfunding mogelijk gemaakt en uitgegeven in eigen beheer.

Overig | https://rebeccavanleeuwen.shop