Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 25

Verschijning Nonchalant - romance in Frankrijk

maandag 08 augustus 2022, 13:21:12

PERSBERICHT
Beauvoir-sur-Mer, Frankrijk - 8 augustus 2022

Verschijning paperback ‘Nonchalant’, een luchtige romance geïnspireerd op 15 jaar wonen in Frankrijk.

Nonchalant gaat over het starten van een nieuw leven, het integreren in een andere cultuur en over Franse gewoonten, met een vleugje romantiek. Gebaseerd op de belevenissen en observaties van de auteur na 15 jaar wonen en werken als eigenaar van een Bed & Breakfast in Frankrijk.

Nonchalant is een luchtige (feelgood) romance over Lynda Schipper uit Hoorn die voor een jaar naar Frankrijk gaat om een foodblog te starten. De hoofdpersoon is een flapuit, impulsief en stads. Op het Franse platteland komt ze daardoor af en toe in de problemen.

Vijftien jaar wonen en werken in Frankrijk speels samengevat in een luchtige romance
De populariteit en blijvend hoge kijkcijfers van tv-programma’s als Ik vertrek zijn deels te danken aan de kijkers die af en toe zelf dromen om te vertrekken naar het buitenland. Bij de meesten blijft het bij dromen maar Martine Hoogschagen waagde de sprong 17 jaar geleden. Haar ervaringen en waarnemingen in Frankrijk gaven aanleiding tot de verschijning van het boek Nonchalant. Een fictief verhaal deels geïnspireerd op haar eigen ervaringen met het wonen en werken in Frankrijk.
Nonchalant vertelt het verhaal van Lynda Schipper die voor een jaar in een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust in Frankrijk gaat wonen. Ze wil voor haar foodblog recepten verzamelen van gerechten die Fransen thuis doordeweeks eten. Lekker snel en simpel. Ze rekende er niet op dat haar Nederlandse directheid en stadse mentaliteit haar op het Franse platteland problemen zouden bezorgen. Franse mannen blijken zich heel anders te gedragen dan ze verwacht had. En dan zijn er nog de ongemakken die het wonen op het Franse platteland met zich meebrengt…Gaat Lynda het wel redden en komt het goed met haar blog?
De auteur heeft haar ervaringen van vijftien jaar wonen en werken in Frankrijk als basis genomen. Het is wel een verzonnen verhaal. Het gaat niet over haarzelf maar ze liet zich inspireren door dingen die ze meemaakte of observeerde. De hoofdpersoon Lynda, die een beetje een flapuit is en nogal impulsief, heeft net als Martine Hoogschagen onder andere last van een verstopte septic tank en vechtpartijen op de jeu de boules baan. Ze maakt natuurlijk ook de nodige taalblunders.
De auteur is niet iemand die er als kind al van droomde om schrijver te worden, maar ruim twee jaar geleden kreeg het schrijfvirus haar toch goed te pakken. Nu vindt ze het heel jammer dat ze niet eerder begonnen is. Ze maakte altijd al graag notulen of nieuwsbrieven en ze volgde al een paar keer een schrijfcursus, gewoon omdat ze dat leuk vond om te doen. Een paar jaar geleden bedacht ze dat het wel aardig zou zijn om een kookboek te maken. Ze ging langs Franse buren, vrienden en kennissen voor recepten van gerechten die zij door de week thuis eten. Tegen alle verwachtingen in is er nu (lancering paperback 22 juli 2022) Nonchalant, een luchtige romance en dus geen kookboek. Geïnspireerd op Nonchalant verschijnt er nu wel na de zomer een kookboek met de titel ‘Fast French Food’.

Korte biografie Martine Hoogschagen
Martine Hoogschagen woont sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in een Franse polder op achthonderd meter van de Atlantische oceaan, net onder Bretagne. Oorspronkelijk komt ze uit Callantsoog. Martine Hoogschagen heeft samen met haar man Hemko Bruinsel een Bed en Breakfast en een paar vakantiehuizen. Ondanks al die jaren in Frankrijk voelt ze zich wel nog steeds echt een nuchtere Noord-Hollandse. Haar grote plezier in het schrijven is begonnen tijdens de voorbereidingen voor haar vertrek naar Frankrijk. Ze schreef een twintigtal artikelen voor het blad Maison en France en na haar emigratie een aantal artikelen voor het culinaire blad Bouillon.

Quotes uit blogtour van Nonchalant 4 juni – 3 juli 2022 met 14 boekenbloggers
@aninaleest ‘Het verhaal kent een mooie balans tussen luchtigheid en diepgang. Leuk dat het verhaal zich afspeelt in een tijdsbestek van een jaar, want hierdoor komen alle seizoenen en feestdagen voorbij. De beschrijvingen en details over Frankrijk zijn allemaal erg beeldend en gebaseerd op feiten, waardoor de omgeving voor mij ging leven. Heel mooi hoe Martine haar eigen ervaringen heeft verwerkt in het boek. Hierdoor lees je niet alleen een mooi verhaal, maar leer je ook meer over de cultuur, omgangsvormen en gewoontes in Frankrijk.’
@frisian_booklover ‘Wat was dit genieten! Vanaf pagina één word je meegezogen in een heerlijk ontspannen verhaal. Het verhaal is heel fijn geschreven, heeft makkelijk taalgebruik en de korte hoofdstukken nodigen uit voor heel wat uren heerlijke ontspanning. Het verhaal kent drie verhaallijnen. Het verhaal van Lynda, maar ook korte fragmenten van haar blog en van e-mailverkeer tussen Yann en Lois. Vooral die e-mails geven het verhaal net iets extra’s. Het is zo leuk om door de ogen van Yann te lezen hoe zijn ervaringen zijn.’
@bookstragram_ilona ‘Het verhaal kent ook de nodige diepgang met thema’s als emigratie, weer je plekje zien te vinden, het wonen in een dorp, waar je dan gratis de roddels erbij krijgt. Maar wat je vooral meekrijgt is de zoektocht van Lynda, de nodige frustratie, maar ook doorzettingsvermogen als iets niet lukt. En dan hangt er ook nog de nodige liefde in de lucht. Mooi om dit allemaal in een boek tegen te komen!’
@missp_her_books_read ‘Wat een heerlijk boek is Nonchalant! De cultuur verschillen worden zo leuk gebracht en zorgen voor hilariteit! Ikzelf ben een Frankrijk kenner en heb meermaals gedacht, ja dat kennen we, oh nee die Fransen toch…! De schrijfster heeft dit allemaal zeer mooi verwerkt in het verhaal; de bemoeienissen, roddels, de luiken die bijna nooit open gaan, de macho mannen, ….Maar ook de strijd, de frustratie, zoektocht en het doorzettingsvermogen van Lynda met haar blog hebben de lezer mee.’

Volledige flaptekst
Lynda Schipper gaat voor een jaar in een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust in Frankrijk wonen. Ze wil voor haar foodblog recepten verzamelen van gerechten die Fransen thuis doordeweeks eten. Lekker snel en simpel. Maar ze rekende er niet op dat ze met haar Nederlandse directheid en haar stadse mentaliteit op het Franse platteland een beetje in de problemen zou komen. Franse mannen blijken zich ook heel anders te gedragen dan ze verwacht had. En dan zijn er nog de ongemakken die het wonen op het Franse platteland met zich meebrengt… Gaat Lynda het wel redden en komt het goed met haar blog?
Een origineel debuut over het starten van een nieuw leven, het integreren in een andere cultuur en Franse gewoonten, met een vleugje romantiek. Speciaal geschreven voor Frankrijk-liefhebbers of voor wie graag naar tv-programma’s kijkt over mensen die emigreren. Waan je met dit heerlijke, luchtige verhaal even twaalf maanden in Frankrijk.
Nonchalant is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na vijftien jaar wonen en werken (B&B in Frankrijk. Martine Hoogschagen woont samen met haar man Hemko Bruinsel sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in Frankrijk. Ze hebben een Bed &Breakfast en een paar vakantiehuizen op 800 meter van de Atlantische Oceaan (aupassagedugois.fr).
In de zomer van 2022 komt er ook een kookboek uit dat geïnspireerd is op Nonchalant met de titel ‘Fast French Food’.
Nonchalant is deel één uit de Zorgeloos-serie. Drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen en geen cliffhangers aan het einde van elk verhaal (chezmartine.nl).

Verkoopinformatie
Nonchalant) is als paperback uitsluitend beschikbaar via Amazon.nl.
Kostprijs : €14,99 (standaardlevering is zonder verzendkosten)
Omvang : 310 pagina’s
ISBN-13 ‏ : ‎979-8838629012 ASIN ‏ : ‎ B0B5KQ8XNB
Afmetingen ‏ : ‎15.24 x 1.8 x 22.86 cm
NUR : 340

Het e-boek kost € 6,99 en is beschikbaar bij Bol.com, Kobo.com, Amazon.nl en Apple.com.
Het is ook gratis te lezen via KoboPlus
ISBN : 978-2-9581016-1-9
Omvang : 127.000 woorden - ca. 10 à 11 uur lezen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mediacontact voor interviews of een e-book voor recensies
Martine Hoogschagen – auteur Nonchalant
Le Menitres ¦ Beauvoir-sur-Mer ¦ 85230 ¦ Frankrijk
email martine@chezmartine.nl
Mobiel 00 33 6 99 48 23 52

B&B en vakantiehuizen Au Passage du Gois http://www.aupassagedugois.fr
Chez Martine (over het schrijven van feelgood romans) https://chezmartine.nl/
Facebook (Martine Hoogschagen – auteur) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram @martine_hoogschagen https://www.instagram.com/martine_hoogschagen/

Ontspanning | https://chezmartine.nl