Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 39

Goedkoopste autoverzekering volgens de Consumentenbond

donderdag 22 januari 2009, 21:49:31

Nieuw in Nederland: DeKilometerverzekering.nl

hoogte premie belangrijk
De Consumentenbond adviseert mensen die een nieuwe autoverzekering moeten kiezen zich vooral te laten leiden door de hoogte van de premie. In hoofdlijnen zijn namelijk de verzekeringsvoorwaarden bij de verschillende verzekeraars gelijk.

De voornaamste verschillen zitten in de nieuwwaarderegeling en de gehanteerde bonus/malusladder. Het maakt daarbij ook uit waar u woont, welke auto u rijdt, hoeveel kilometer u rijdt en hoeveel bonuskorting u al heeft opgebouwd.

Kilometerverzekering
Nieuwkomer in de landelijke onafhankelijke vergelijking is dekilometerverzekering.nl Uit het onderzoek blijkt dat met name een auto die WA + beperkt casco moet worden verzekerd heel goedkoop kan uitkomen bij de kilometerverzekeraar. Een goed voorbeeld is een middenklasser in de grote stad. De KM-verzekering rekent € 199,- terwijl de duurste verzekeraar hiervoor € 1062,- rekent. Dat is een factor 5,34 duurder en levert een besparing op van 81%. Volgens de Consumentenbond kan voor automobilisten met een laag jaarkilometrage deze verzekering erg interessant zijn.

Werkwijze
Bij DeKilometerverzekering wordt vooraf een inschatting gemaakt van uw jaarkilometrage en daar de premie op gebaseerd. De meeste traditionele autoverzekeraars hebben hierin een beperkte keuze. Vaak zijn het vooraf vastgestelde kilometrages. Na een jaar wordt het werkelijk aantal gereden kilometers vastgesteld en volgt verrekening. Heeft u minder gereden dan vooraf afgesproken dan krijgt u premie terug. Deze verzekering kent geen terugval in bonuskorting en dus geen hogere premie na een schade. Bij dit product hoeft dus ook geen no-claimbeschermer meer extra te worden gesloten. De no-claimbeschermer is volgens de bond een ‘klantenbinder’ welke problemen op kan leveren bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Ga snel naar onze site en bereken uw voordeel. www.dekilometerverzekering.nl

Internet | http://www.dekilometerverzekering.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis