Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Symposium Ondernemen in Soange

donderdag 12 april 2007, 14:31:06

Ondernemen in Spanje thema van symposium in De Witte Raaf

Succes op de Spaanse markt is sterk afhankelijk van de juiste informatie en een goed netwerk. De beide thema’s staan centraal tijdens het symposium ‘Ondernemen in Spanje’ Het symposium is een initiatief van Ondernemen.in, een multimediaal portaal op het gebied van internationaal zakendoen.
“De economische crisis, waar Europa zich uit worstelt, lijkt aan Spanje voorbij te zijn gegaan,” zegt dagvoorzitter Rob van Nes. Hij is naast initiatiefnemer van Ondernemen.in managing partner van Iber Business Group Nederland, gastdocent International Business Management aan de Haagse Hogeschool en examinator aan de Business School Nederland.
“De Spaanse markt ontwikkelt zich juist bovengemiddeld goed en behoort tot de koplopers van economische groei binnen de EU. Nederland is al één van de belangrijkste investeerders in het land, maar er liggen nog volop kansen in tal van sectoren. Maar,” waarschuwt Van Nes meteen, “ondernemen in Spanje is geen activiteit om er maar even bij te doen. Daarvoor zijn de verschillen te groot, niet alleen de culturele. Goed beslagen ten ijs komen is essentieel om kansen te kunnen benutten.”
Die kansen worden uitgebreid aan de orde gesteld door een groot aantal gekwalificeerde inleiders, die met name de praktische facetten van ondernemen in Spanje de revue zullen laten passeren. Zo worden onder meer belicht de culturele verschillen, juridische aspecten, investeringsmogelijkheden en locaties voor vestiging. Interessant zijn voorts de ervaringen van Nederlandse ondernemers, die onlangs in Spanje zijn gestart, zoals Océ, LinQ en Pentascope. Don Alfonso Dastis, Ambassadeur voor Spanje in Nederland, is als eregast aanwezig.
Na afloop van de workshops en de officiële sluiting is er volop gelegenheid om met een glas en een tapa van gedachten te wisselen met inleiders en andere deelnemers..
Het symposium ‘Ondernemen in Spanje’ wordt gehouden op dinsdag 24 april 2007 in Hampshire Hotel & Restaurant De Witte Raaf in Noordwijk. Inschrijving kan uitsluitend via de website www.ondernemen.in (kies in agenda: Symposium Spanje). Het maximum aantal deelnemers bedraagt 100.

Bedrijven | http://www.ondernemen.in

 
 
   
vakspecialistaanhuis