Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 17 week 49

Science fiction beleving van Nederlandse bodem!

dinsdag 21 september 2021, 13:11:46

Waar brengt de groeiende invloed van socialmedia ons?
De scifi-roman Out of pace laat het ons zien.

Wat grote science fiction klassiekers met elkaar overeen hebben is dat ze de toekomst lijken te voorspellen. Door de decennia heen blijft de essentie van de boeken van toepassing en refereert men er makkelijk naar om de actualiteit te duiden. Zo heeft R. Bradbury in Fahrenheit 451 als geen ander de impact van censuur gedefinieerd, duid G. Orwell in Animal farm de worsteling van mensen met autoriteit en A. Huxley in Brave new world de schaduwzijde van leven in een utopie.

Out of pace gaat over de toenemende afhankelijkheid van socialmedia en de levensontwrichtende gevolgen daarvan. Met Out of pace streef ik aan een nieuwe tijdloze dystopische scifi-roman van Nederlandse bodem.

Ook Out of pace tracht de actualiteit te vatten, in het bijzonder de invloed en afhankelijkheid van sociale applicaties.

Het boek gaat over hoe sommige gebruikers van een nieuwe sociale app ernstige psychische stoornissen kunnen ontwikkelen. Deze gebruikers vormen een bedreiging voor de reputatie van de machtige app-ontwikkelaar en moeten geëlimineerd worden. Het hoofdpersonage Julius weet uit deze psychische toestand te ontsnappen en de schaduwzijde van de app aan het licht te brengen.
Het verhaal is begonnen met de vragen: wat brengt het ons, wat kost het ons en hoe ziet ons leven eruit zonder sociale apps? Het boek schetst tot in het absurde een toekomst die met apps bezit van ons neemt ten koste van onze werkelijkheid, de enige realiteit die telt.

Publicatiedatum: 28-10-2021
ISBN: 978-90-9035197-1
Genre: Science fiction
Vorm: E-book
Verkrijgbaar: Amazon Kindle, Apple IBooks, Kobo, Google Playstore en www.sejulnerve.com
Prijs: €3,99

Media | http://www.sejulnerve.com

 
 
   
vakspecialistaanhuis