Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 17 week 05

Een spannende detective vol List en bedrog in Weense sferen

donderdag 01 juli 2021, 20:03:24

In de detective ‘Het bedrog met de Amethyst’ roept de Nederlandse schrijver Hasko van Dalen de Weense privédetective Otto Klein in het leven. ‘Gelukkig kan ik het navertellen,’ is zijn verzuchting over dit avontuur vol list en bedrog, en een vleugje romantiek

Het verhaal
Het begint als Ulrika Berger aan Otto Klein vraagt haar vriend Markus Meyer op te sporen. Waar is hij na de aanslag op zijn auto? Wat volgt is een jacht op een kostbaar model van een jacht, gebouwd voor een Amerikaanse politicus, waarin drugs verstopt zouden zitten. Otto Klein komt terecht in de Weense onderwereld. Hij ontdekt dat alles anders in elkaar zit dan het lijkt. Is Ulrika zelf wel helemaal te vertrouwen? Wie zijn de mannen die haar voortdurend achtervolgen? Zijn leven staat op het spel. Het bedrog is geraffineerder dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. In deze detective moet de lezer via tal van kleine en grote puzzelstukjes uiteindelijk de dader van het misdrijf zien te achterhalen. Het heeft een aardige twist door tot vlak voor het einde van het boek bovendien open te laten óf en welk misdrijf er eigenlijk is gepleegd.

Weense sferen
Het verhaal speelt in Wenen en er komen allerlei plekken in de stad en de sfeer van Wenen in voor die het verhaal inkleuren, zoals de Rotenturmstrasse, de Votivkirche, boekhandel Kuppitsch en restaurant Griechenbeisel, de oudste herberg van de stad. Je wandelt met plezier in het kielzog van Otto Klein door Wenen tussen het winkelend publiek in de Kärntnerstrasse, de toeristen bij Schönbrunn of langs terrassen vol vrolijke mensen en stapvoets voorbijrijdende Fiaker.

Over de auteur
Hasko van Dalen (1949) debuteerde in 1966 in het Utrechts Nieuwsblad. Sindsdien schreef hij regelmatig verhalen, artikelen, columns en blogs voor kranten, weekbladen, magazines en internetsites. Meestal over zijn vakgebied (sociale zekerheid en pensioen), zijn passie voor The Rolling Stones of zijn voetbalclub Feyenoord. Hij is een groot liefhebber van detectives. Dit is zijn debuut in dat genre. Hij verbleef regelmatig in Oostenrijk, met name in Wenen, zowel privé als zakelijk.
Over de totstandkoming van het verhaal dat zich afspeelt in Oostenrijk, met name in Wenen, heeft hij een blog geschreven. "Na Vijftig Jaar Toch Nog Mijn Boek Gepubliceerd"
- https://www.hebban.nl/blogs/na-vijftig-jaar-toch-nog-mijn-boek-gepubliceerd

Bestellen
‘Het bedrog met de Amethyst’ is verschenen bij Uitgeverij Palmslag.
Verkoopprijs € 20,95 (280 bladzijden, soft cover, paperback)
ISBN 9789493059757
E-Book (e-pub 2.0)
Verkoopprijs € 9,95
ISBN 9789493059764

Recensies
Het bedrog met de Amethyst is vlot geschreven, tot het laatst toe spannend en – niet onbelangrijk – uiteindelijk vallen de puzzelstukjes knap op hun plaats. Prima lectuur tijdens (of ter voorbereiding op) je volgende stedentrip naar Wenen.
Oostenrijk Magazine

Meteen in de eerste zin grijpt Van Dalen de lezer bij de kladden. Een prima debuut en hopelijk hoeven we geen vijftig jaar te wachten voor een nieuw verhaal van Hasko van Dalen.
Jan Stoel, De Leesclub van Alles

Het was net of ik naar een film aan lezen/kijken was! Zo beeldend geschreven. Ik ben dus zeer aan mijn trekken gekomen. Bijzonder om zo door het Oostenrijkse land heen te worden meegenomen en de beschreven plekken te herkennen! Super!
David Pokorny, Mijn Wenen Tours

Ontspanning |

 
 
   
vakspecialistaanhuis