Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 17 week 49

Deutsche Bank voert reorganisatie door, 18.000 banen verdwijnen tot 2022

woensdag 10 juli 2019, 15:12:42

Deutsche Bank voert een forse reorganisatie door. Tot 2022 verdwijnen er achttienduizend banen bij de bank uit Duitsland, wat het personeelsbestand terug moet brengen tot 74.000.

In totaal werken er nu ruim 91.000 mensen bij Deutsche Bank.

De bank verwacht 2,8 miljard euro verlies te draaien in het tweede kwartaal van dit jaar. Deutsche Bank zal ook stoppen met de activiteiten op de buitenlandse aandelenmarkt.

Deutsche Bank heeft het al tijden moeilijk. Het aandeel van de bank bevindt zich sinds augustus in een vrije val en daalde met bijna 40 procent. Als gevolg daarvan werden de winstverwachtingen naar beneden bijgesteld.

Stephan Szukalski, bestuurslid bij Deutsche bank zegt tegen persbureau Reuters dat de reorganisatie een "nieuw begin" betekent voor de bank. Ondanks de maatregelen behoudt de huidig financieel directeur, James Von Moltke zijn functie.

Naast de slechte financiële resultaten is de grootste bank van Duitsland ook betrokken bij een witwaszaak met de Danske Bank uit Denemarken. De Financial Times meldde in december dat Deutsche Bank meer dan 150 miljard euro aan dubieus geld zou hebben verwerkt van het Estse dochterbedrijf van de Danske Bank.

Personeel | http://www.waarkanikwerken.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis