Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 17 week 13

3 jonge studenten, 1 recycle boulevard voor A'dam

donderdag 13 juni 2019, 00:08:04

3 jonge studenten, Joshua, Zakaria en Lucas van het ROC Amsterdam Bouw en Infra, doen mee aan een competitie van Slimcirculair.com

https://youtu.be/eIlTzZG5H7Y

Zij ontwerpen een Multifunctionele Recycle Boulevard in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Over elk detail is ingenieus nagedacht en uitgewerkt in een prachtig resultaat.

Een volledig duurzaam, circulair recycle boulevard, die ook als functie heeft Amsterdam meer bewust te maken met circulariteit.

Het begon als een uitnodiging om mee te doen aan een stdenten competitie van Slimcirculair. Uiteindelijk is het een heuze miljoenen opdracht geworden van de gemeente Amsterdam.

Stemmen op de ingeleverde werken is afgelopen maandag, 27 mei begonnen.

https://www.slimcirculair.com/stemmen/ De jongens staan onder ROC Amsterdam

http://recycleboulevardamsterdam.nl/

Duurzaamheid / Recycling:
De Recycle Boulevard voorziet haar stroom zelf, uit de 300 zonnepanelen, gesitueerd om en rond het gebouw.

Hierdoor kan er een stroomopbrengst gecreëerd worden van ca. 50.000 kWh.

Ook de aanwezige windmolen, die symbool staat voor circulariteit kan daar een steentje aan bijdragen.

Klimaatbeheersing:
Het gebouw maakt gebruik van een dubbele schil. Doordat de gevel van glas is, wordt het tussen de dubbele schil warm.

De warmte stijgt op, waardoor er een natuurlijke warmte van trek ontstaat. De schone lucht komt via de vloeren het atrium in.

Grijs water i.c.m. Waternet:
Het gebouw zal meedoen aan een experiment van Waternet, waarbij “zwart water” gezuiverd wordt naar grijs water. Grijs water is afval water van o.a. waterkranen en vaatwassers. Dit water wordt opgevangen, gezuiverd er weer gebruikt voor o.a. de spoeling van de toiletten.


Veel meer dan alleen recyclen:
Naast het inzamelen van alle soorten materialen als plastic, papier, hout, metaal, glas, maar ook grotere voorwerpen als banken, bedden, tafels en natuurlijk chemisch afval biedt deze boulevard de Amsterdammers veel en veel meer.

Repair Café
U kunt terecht in het repair café waar u samen met een deskundige uw (keuken)aperatuur weer aan te praat krijgt. Denk hierbij aan uw magnetron, broodrooster, koffie apparaat, mixer enzovoort.

Kunstatelier:
Bezoek eens het kunst attelier waarbij producten een tweede leven krijgen door verwerkt te worden in prachtige kunstwerken. U zult zich verbazen wat er allemaal voor creatiefs te maken is.

Café / Restaurant:
Ook is er gelegenheid om wat te eten en drinken in het gezellig ingerichte Café / Restaurant die uiteraard duurzaam is ingericht en waar u zowel vegatarische als andere lekkernijen kunt kopen.

Congreszaal:
Heeft u een presentatie, een vergadering een workshop, een training, dan kunt u de aanwezige congreszaal huren. Een mooi, duurzaam ingerichte zaal met alle gemakken voorzien.

Werkgelegenheid:
Naast dat er in Amsterdam behoefte is aan een Recycle Boulevard, waarvan alles te beleven is en je, met je gezin een dagje kosteloos op uit kan, creeert dit complex ook een enorme hoeveelheid banen voor de Amsterdammers. Bij de receptie, congreszalen, de diverse keukens, horeca gelegenheid, repair café, kunst atelier, onderhoud en nog veel meer.

Laat je verassen, bekijk uitgebreid hun website: http://www.recycleboulevardamsterdam.nl/WEBSITE: http://www.recycleboulevardamsterdam.nl/

Bouw | http://www.recycleboulevardamsterdam.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis