Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 12

30 januari informatieavond nieuwe Omniumschool in Zeewolde

maandag 07 januari 2019, 10:39:55

Op 30 januari houdt stichting Omniumscholen een informatieavond voor de start van de Omniumschool basisschool in Zeewolde. Graag nodigt het bestuur belangstellende ouders en onderwijsprofessionals hier voor uit.

De Omniumschool staat voor maatwerkonderwijs: wat zijn de talenten en behoeftes van een kind. Samen werken, leren, ondernemen, ontdekken, onderzoeken, je fantasie gebruiken. Hierdoor zit het kind in een veilige, gestructureerde en daarbij bekende en uitdagende omgeving. Een omgeving waar iedereen elkaar kent en daardoor automatisch op elkaar inspeelt. De school biedt kinderen een adres waar ze bekend, gekend en herkend worden.

Kernonderwijs is een nieuwe onderwijsvorm waar oog is voor bestaande kwaliteiten van onderwijssystemen in en buiten Nederland – die zich echter niet alleen richt op het gemiddelde kind, maar waar gekeken wordt naar aanpak en tools om ALLE kinderen dat te geven wat ze nodig hebben om te groeien, bloeien en het maximum aan potentie te stimuleren. Het streven is om in de toekomst ook een afdeling voor voortgezet onderwijs te starten.

Op de informatieavond wordt er een toelichting gegeven over Kernonderwijs op de Omniumschool en op de kindvisie van de stichting. Ook is er ruimte voor het stellen van algemene en persoonlijke vragen.

Meer informatie over Kernonderwijs vindt u op de website van stichting Omniumscholen: http://Omniumschool.nl

Eerste schooldag
Op 2 september 2019 is de eerste schooldag van de Omniumschool basisschool in Zeewolde. Het bestuur van stichting Omniumscholen streeft ernaar om op die datum ook de kinderopvang voor 2-4 jarigen te starten. Er wordt daarbij een eigen voor- en naschoolse opvang geboden, die aansluit bij visie en kindbenadering. De schooltijden zijn ingericht op de mogelijkheid van een semi continue-rooster, waarbij de tussen de middag opvang door professionals wordt verzorgd. Er loopt vanaf start een rode lijn door de opvang en het onderwijs.

Locatie
In goed overleg met de gemeente Zeewolde is het bestuur overeengekomen dat Omniumschool Zeewolde in het gebouw op Kortsteel 5 komt. Dit gebouw ligt in de kindvriendelijke wijk “Zuid”. In en om het schoolgebouw is er veel ruimte en groen. De school krijgt de beschikking over meerdere lokalen.

Regioschool
De Omniumschool is een regiogerichte school, dus ook gezinnen van buiten Zeewolde zijn van harte welkom. De gemeente Zeewolde is goed bereikbaar vanuit onder andere Almere, ’t Gooi, Lelystad, Dronten, Harderwijk en Amersfoort.

Informatie informatieavond
Locatie: ontmoetingscentrum Oude Haven, Kerkplein 8, 3891 ED Zeewolde
Deur open: 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. De informatieavond duurt tot 21.30 uur.

U wordt verzocht zich aan te melden voor de infoavond via info@omniumschool.nl Laat graag weten met hoeveel personen u komt.

Parkeren in de omgeving van ontmoetingscentrum Open Haven is gratis. De ingang van Open Haven is aan het Kerkplein, midden in het voetgangersgebied. Er is o.a. parkeerruimte aan de Open Hof, langs de achterzijde van het gebouw en daarvóór ook op het Horsterplein. Via een voetgangerssteegje is de ingang aan het Kerkplein (bij de kloktoren) te bereiken.

Aanmelding Omniumschool Zeewolde.
Op de informatieavond zijn aanmeldformulieren voor de Omniumschool in Zeewolde voorhanden en wordt de toelatingsprocedure toegelicht.

Overig | http://Omniumschool.nl