Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Boek over fietstocht van 31000 km: 'Figurant in de Hoofdrol'

maandag 16 juli 2018, 19:13:36

In ‘Figurant in de Hoofdrol’ beschrijft Hilversummer Marco Singelenberg een anderhalf jaar lange fietstocht, een fietstocht die hij maakte door Europa en Afrika, van de Noordkaap naar Kaapstad.

Het boek staat bol van de verhalen over wilde dieren, gebroken kabels, gemiste paspoortstempels, Roemeense enge mannen, kamikazetochten in Turkije, Mauritaanse politieposten, Lesothaanse perzikverkoopsters, insecten in bed, de Kerstman, voetbal, oplichting, opluchting, hitte, gastvrijheid, kamperen in herfstbossen, het lekkerste spiegelei ooit en in je broek poepen.

Maar ‘Figurant in de Hoofdrol’ is meer dan een bundeling spannende anekdotes. De auteur neemt je namelijk niet alleen mee door chaotische miljoenensteden en eeuwig lege woestijnen, hij sleept je ook mee zijn hoofd in en maakt je daarbij deelgenoot van zijn soms onnavolgbare gedachtekronkels. Hij filosofeert over het dagelijks leven, laat zien wat alleen zijn met een mens kan doen en legt uit waar je onderweg het beste kunt gaan slapen. In zijn verhalen is hij open en eerlijk over van alles en nog wat en hij neemt daarin niet alleen zichzelf, maar ook zowel de wereld waar hij vandaan komt als die waar hij doorheen rijdt nu eens heel serieus en dan weer volkomen op de hak.

Over Marco Singelenberg
Singelenberg bestempelt zichzelf als ‘de figurant’. In zijn boek legt hij ook uit waarom.
Hij is fiscaal jurist, kantoorklerk, avonturier en nu dus ook schrijver, maar tegelijkertijd is hij dat allemaal ook helemaal niet. ‘Ik hoor nergens thuis, ik ben overal thuis’, schrijft hij in zijn inleidende hoofdstuk. En dat is precies hoe het is. Hij is niet meer, maar zeker ook niet minder dan de figurant. Hij is de figurant die de hoofdrol speelt in zijn eigen leven, in zijn eigen dromen, in zijn eigen reis, in zijn eigen boek. Hij is de figurant die inmiddels alweer enige tijd dagelijks op en neer reist om zijn werkzaamheden in een kantoortuin te kunnen verrichten, maar die zich weldra weer in een heel nieuw avontuur zal storten als hij in Afrika bij zijn nieuwe grote liefde gaat wonen. Zijn grote liefde, die hij zal ontmoeten in dit boek…

‘Figurant in de Hoofdrol’ is gepubliceerd via Brave New Books en is aan te schaffen bij een van de vele online boekwinkels, als bijvoorbeeld bol.com.
Het is te verkrijgen als paperback voor € 22,50 (373 pagina's, ISBN: 9789402171211) en als e-book voor € 5,99 (ISBN: 9789402171204).

Foto’s van de reis zijn te vinden op de speciaal bij het boek gemaakte website.

Media | http://www.figurant-in-de-hoofdrol.jouwweb.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis