Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 32

Boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’

donderdag 05 oktober 2017, 13:30:40

Na drie en half jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven. “Dit heeft tijdens mijn reizen naar Nepal en Tibet diepe indruk op mij gemaakt” aldus Marieke. In het boek schrijft Marieke over haar reis langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking. Het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: www.mariekevandenbrink.nl/boek

Proces
De 212 rijk geïllustreerde pagina`s heeft zij zelf vormgegeven en alle foto`s in het boek zijn door haarzelf gemaakt tijdens de reizen. Vroeger als kind schreef Marieke al verhalen maar na een schrijfcursus kreeg zij haar belevenissen pas echt goed op papier. De grafische vormgeving lessen bij de Gruitpoort in Doetinchem hebben er voor gezorgd dat het boek precies is geworden hoe zij het voor ogen had toen zij aan het hele proces begon.

Vrijwilligerswerk
Marieke steunt met een deel van de opbrengst van het boek Stichting Veldwerk in het Dhading district in Nepal. Met het geld realiseren zij betere leefomstandigheden voor de kansarme vrouwen uit deze dorpen. Dit heeft Marieke zelf ervaren tijdens haar vrijwilligerswerk in Nalang een klein bergdorpje in het Dhading district.


Boekpresentatie
Op zondag 22 oktober van 11.30 tot 12.30 presenteert Marieke haar boek Nepal & Tibet, goden en devotie tijdens Hapje Cultuur in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Zij vertelt dan over hoe haar twee reizen, in 2011 en 2013, naar beide landen haar hebben geïnspireerd voor het schrijven van dit boek. Na de lezing kun je het boek Nepal & Tibet, goden en devotie in kijken. Tevens is er een mogelijkheid om het boek te kopen.

Foto expositie Nepal & Tibet
Van 15 oktober tot 17 november is haar foto expositie over Nepal & Tibet te zien in de foyer van de DRU Cultuurfabriek..

Het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: www.mariekevandenbrink.nl/boek

Media | http://www.mariekevandenbrink.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis