Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 39

ROC en PEAK-IT zorgen voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt

maandag 08 mei 2017, 10:35:14

Zo’n twintig studenten van de opleiding ICT-beheerder van het ROC van Amsterdam hebben hun training bij de PEAK-IT Academy afgerond. De trainingen vonden plaats op het hoofdkantoor van PEAK-IT in Naarden. In de snel veranderende wereld van IT is het van groot belang dat onderwijs en bedrijfsleven samenwerken om studenten gezamenlijk op te leiden. De PEAK-IT Academy levert hier een tastbare bijdrage aan. Naast dat de studenten de theorie en praktijk aan elkaar kunnen koppelen, ervaren ze ook hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven.

De studenten krijgen in de PEAK-IT Academy training in het gebruik van verschillende modellen, concepten en processen binnen de IT. Ook krijgen ze een training waarin de belangrijkste basiskennis van Microsoft software wordt vergroot. Een andere training is klantgericht communiceren, toegespitst op het nut van deze skills bij de Servicedesk. Na het afronden van de Academy hebben de studenten een goede basis gelegd om aan de slag te gaan als IT Professional. PEAK-IT gelooft er in dat onderwijs en bedrijfsleven moeten samenwerken om zo de studenten dat extra stukje bagage te bieden. Zo zijn ze goed voorbereid op een duurzame baan in de ICT.

De studenten van het ROC van Amsterdam zitten in het laatste jaar van de opleiding ICT-beheerder niveau 4 van MBO College Zuidoost. Normaal is de Academy voor medewerkers die in dienst zijn bij PEAK-IT.

ICT | http://www.peak-it.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis