Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 16 week 39

Wat maakt een cruise luxueus?

maandag 21 november 2016, 10:12:16

Het is algemeen aangenomen dat een cruise direct luxe betekent. Maar wat zijn concrete zaken welke een cruise een luxe cruise maken? Wat maakt het luxueus?
Algemeen al luxe
Laten we eerlijk zijn een cruise van zichzelf uit al een luxe natuurlijk. Want wie wil er nou niet rondreizen, genieten en ook nog op bezoek gaan naar een (vaak) exotische plek?  Dat is al luxe absoluut maar er bestaat tussen cruises zoiets als cruises en zogenaamde “luxury cruises”.
Maar wat maakt dit verschil? Waarom is het ene ‘normaal’ en het andere ‘luxueus’?
1 – De voor en na verwenning bij de cruise
Indien je gebruik maakt van een ‘luxury cruise’ is het vaak zo dat er extra zaken omtrent gemak worden toegevoegd om zo ook je cruise-ervaring te verbeteren.
Dit kan per partij enorm verschillen maar sommige gaan zelfs zo ver om je voor dat de concrete cruise zelf van start gaat al kennis te maken met een bezoek aan de aanwezige spa zodat je helemaal tot in de puntjes klaar bent voor de te volgen cruise, of juist nadien om je nog even er fris en fruitig uit te laten zien bij je terugkeer zodat je je vrienden nog even extra jaloers kunt maken.
2 – Van nette hut naar over the top suite
Om te zeggen dat een hut op een cruise niet al comfortabel is, is natuurlijk onzin maar als je voor luxe gaat kan het altijd nog beter of misschien beter gezegd meer extravagant. Balkonnetje erbij, graniet of marmeren badkamer. De meeste onnodige tv setups etc.
3 – (over)attente service
Meestal bevalt de crew van een cruise al door al het gebruikelijke wat ze doen. Maar als je voor luxe gaat dan wordt er door de crew extra aandacht aan je besteed. Er zijn zelfs aparte trainingen voor de butlers / stewardessen die deze extra aandacht moeten besteden aan de luxury reizigers. Ze moeten zich bijvoorbeeld een stuk inlezen over de klanten, zorgen dat alles voor de klant ten alle tijden schoon gemaakt wordt etc. Je waant jezel als het ware als een koning / koningin op de oceaan.
4 – Fooien zijn al doorberekend
Doorgaans is het zo dat je bij een cruise toch de nodige fooien achterlaat voor de geleverde diensten (schoonmaak etc). Indien je een luxury cruise afneemt zijn deze kosten vaak al doorberekend en zal de fooi die je eventueel laat liggen niet eens meegenomen.
5 – All-in – wining and dining
Bij de meeste cruises is het zo dat je betaald voor de reis en de mogelijke excursies die daarbij ingesloten zijn. Echter als je zegt ik ga voor de luxury variant van je cruise dan kan dat ook betekenen dat je gratis gebruik kunt maken van de bar, dus gratis drinken waaronder ook alcohol.
Maar om het nog te overtreffen is het zo dat bij sommige maatschappijen de chef-kok persoonlijk bij je langs komt en tot in de puntjes kookt waar jij trek in hebt. Want waarom zou jij moeten eten zoals iedereen op deze cruise?
Goedkoop is duurkoop
Kortom soms is het zelfs gewoon zo dat je beter uit (als je even kijkt naar de concrete kosten ten opzichte van wat je ervoor krijgt) met een duurdere cruise ten opzichte van de goedkopere variant.
In het engels zou men zeggen “penny-wise and pound-foolish” wat los vertaald neerkomt op verkeerde zuinigheid, of misshien nog meer op goedkoop is duurkoop.

Vakantie |

 
 
   
vakspecialistaanhuis