Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 32

Roman Weg van Selime

donderdag 08 september 2016, 14:32:51

Roman 'Weg van Selime' over leven in twee culturen

Een ontroerend boek over een jonge vrouw die klem komt te zitten tussen twee culturen

Zwolle, 8 september 2016
Volgende week ligt de roman 'Weg van Selime' in de winkel. Het is het verhaal van een jonge, modern opgevoede Nederlands-Turkse vrouw die tijdens haar vakantie bij familie in Turkije teruggeworpen wordt in oude tradities en op een verschrikkelijke manier klem komt te zitten tussen twee culturen.


Het verhaal
De zeventienjarige Emel brengt, samen met haar vader en moeder, haar vakantie door bij haar grootouders in Selime, een dorpje in midden-Turkije. Als zij met haar vader wil overleggen over de studie die zij volgend jaar na de havo in Nederland wil gaan volgen, hoort zij dat die andere plannen heeft. Er is in principe al besloten dat zij volgend jaar uitgehuwelijkt wordt aan Hassan Yastiman, de zoon van de burgemeester van een naburig dorp, een prima partij dus en bovendien redelijk jong. Na de eerste schok begint Emel toch een beetje aan de gedachte te wennen, vooral ook omdat zij een onbegrensd vertrouwen heeft in het oordeel van haar vader, wiens oogappel zij is. Totdat ze bij een stiekeme verkenning in de wrede ogen van haar toekomstige bruidegom kijkt. Slim weet Emel de uiteindelijke beslissing een jaartje uit te stellen.
Dan ontmoet zij Peter, die haar grootvader eerste hulp verleent als die op de weg naar het dorp wordt aangereden en als dank daarvoor uitgenodigd wordt bij de familie thuis. De opbloeiende romance maakt haar leven uiteindelijk tot een verschrikkelijke hel waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.


De auteur
Jan Altena is binnen het beroepsonderwijs een bekende auteur. 'Weg van Selime', een titel met drie betekenissen, kan gezien worden als zijn romandebuut. Het boek is vooral gebaseerd op de vele reizen die hij maakte in en door Turkije, waarbij zijn hart vooral uitgaat naar de Anatolische hoogvlakte. Hij heeft jarenlang geaarzeld met het uitgeven van dit vaak ontroerende, maar ook keiharde verhaal. Gezien de cultuurbotsing van dit moment acht hij de tijd nu gekomen.
De auteur draagt dit boek op aan alle jonge vrouwen en mannen die gedwongen zijn voort te gaan langs de moeilijke weg van twee culturen. Hij wenst ze toe 'dat hun pad niet zal leiden naar de splitsing die dwingt tot een keuze'.


Impressie en verkrijgbaarheid
De eerste vijf hoofdstukken van het boek zijn te lezen op de site www.altena-tca.nl/fictie .
Het boek is ook verkrijgbaar via de boekhandel (ISBN 9789081965682).

Ontspanning | http://www.altena-tca.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis