Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Woonwensen van senioren

dinsdag 15 juli 2008, 18:54:50

ZEIST - Makelaar Gerda Kemp heeft vorig jaar besloten om haar dienstverlening te verleggen naar senioren mensen van 55 jaar en ouder. Die groep is ruim vertegenwoordigd op de Utrechtse Heuvelrug en heeft bovendien vaak hele specifieke wensen. "Er is dus behoefte aan", zegt Kemp.
Daarom liet ze zich opleiden tot senior keurmakelaar. Dat is een makelaar die naast alle bekende vaardigheden juist ook goed advies kan geven aan iedereen die op zoek is naar een woning waar hij of zij echt heel lang kan blijven wonen. Een senior keurmakelaar weet wat nodig is voor een levensloopbestendige woning: wat moet er standaard al aanwezig zijn en wat kan eventueel later zonder al teveel problemen worden gedaan? "Met deze kennis in huis kan ik voor senioren meer doen dan de gemiddelde makelaar", zegt Kemp.
De trend is dat steeds meer senioren zo lang mogelijk in hun eigen huis willen blijven wonen. Dat kan ook prima, maar vaak zijn er dan wel aanpassingen nodig aan het huis. De bewoners moeten zich bijvoorbeeld ook met een rollator of een ander hulpmiddel door het huis kunnen bewegen. Kemp weet precies wat er nodig is om een huis geschikt te maken voor de oude dag en kan daarom de senioren uitstekend van advies dienen.
Natuurlijk zijn er ook veel senioren die op een gegeven moment hun huis willen verkopen en dan in plaats daarvan een appartement of een andere gelijkvloerse woning willen kopen. Ook die mensen kan Kemp uitstekend van dienst zijn. Ze adviseert en bemiddelt graag bij de verkoop van de huidige woning en de aankoop of begeleiding naar een gewoon appartement of seniorenappartement. "Ik heb er heel veel plezier in om met deze doelgroep te werken", zegt ze. "Ik neem echt de tijd voor mijn cliënten. En die weten dat te waarderen. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Je clinten informeren en op de hoogte houden, dat zijn voor mij vanzelfsprekende zaken." Kemp beseft dat het kopen van een appartement en het verkopen van het huis waar je misschien wel heel lang hebt gewoond, een ingrijpende, emotionele aangelegenheid is. "Ouderen realiseren zich vaak dat dit de laatste verhuizing is. Dan mag je als makelaar geen haast hebben."
Om het de senioren nog makkelijker te maken werkt Kemp samen met een particuliere organisatie die senioren service kan verlenen op allerlei gebied. Of de senior nu een gezelschapsdame,
een klusser of 24-uurs verpleging nodig heeft, de zakenpartner van Kemp kan het regelen.
Gerda Kemp Makelaardij, Chopinlaan 34, Zeist, tel. 030-6990410; zie ook www.gerdakempmakelaardij.nl

Overig | http://www.gerdakempmakelaardij.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis