Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 32

PERSBERICHT: ‘Kookstudio’s zetten deuren open tijdens Nationale Kookstudio Week 2008’

maandag 03 maart 2008, 21:22:53

Van 28 april - 4 mei 2008 vindt de Nationale Kookstudio Week 2008 plaats. Door heel Nederland zetten kookstudio’s hun deuren open en kunnen consumenten actief deelnemen aan mini-kookworkshops, kookdemonstraties en andere kookgerelateerde activiteiten. Thema van de Nationale Kookstudio Week 2008 is ‘SmaakBewust’. Achtergrond van het thema is even simpel als doelgericht: door bewust om te gaan met ingrediënten en de bereiding kan iedereen een gezond, voedzaam en smaakvol gerecht klaarmaken.

In de afgelopen tien jaar is het aantal kookstudio’s in Nederland gegroeid van enkele tientallen tot inmiddels meer dan 400. In een kookstudio leer je onder begeleiding van een professionele kok hoe je zelf gerechten kunt klaarmaken. In een tijd waarin gezonde voeding meer dan ooit in de belangstelling staat kunnen kookstudio’s een serieuze bijdrage leveren aan het verhogen van de kookkennis onder het grote publiek.

Programma
Tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008 kan de consument op een toegankelijke manier kennismaken met hetgeen kookstudio’s te bieden hebben; het programma is leuk en leerzaam! Elke deelnemende kookstudio geeft op eigen wijze invulling aan de Nationale Kookstudio Week. Daarin kan van alles aan bod komen: een eerste kennismaking met de beginselen van koken, het belang van inkoop van de juiste ingrediënten, de techniek en kennis van het proces om te komen tot een gezond en smaakvol gerecht, en bovenal het plezier van koken en het genieten van een zelfbereide maaltijd.

De Nationale Kookstudio Week 2008 vindt plaats in de landelijke vakantieweek rondom Koninginnedag (28 april - 4 mei 2008), consumenten wordt ook overdag mogelijkheid geboden voor deelname aan het programma. Het enige dat vastligt is de week, het thema en de prijs voor de consument; te weten tussen € 10 - € 30 p.p., afhankelijk van het geboden programma. Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen meedoen aan het programma, de deelnemende kinderkookstudio's zijn speciaal uitgerust voor deze jonge kookenthousiastelingen.

Promotie
De bekendmaking en promotie van de Nationale Kookstudio Week 2008 zal plaatsvinden in landelijke dagbladen en via verschillende consumentenbladen, waaronder culinaire magazines.

Op de website www.kookstudioweek.nl (ook bereikbaar via www.smaakbewust.nl) die online is vanaf 27 februari vindt de consument meer informatie over de Nationale Kookstudio Week 2008 en een overzicht van de deelnemende kookstudio’s per provincie. Er kan vanaf die plek worden doorgeklikt naar de websites van de individuele kookstudio’s. Daar kan de consument te zijner tijd meer informatie vinden over het locale programma, data, kosten en inschrijvingsmogelijkheden.

De Nationale Kookstudio Week is een initiatief van Stichting European Cookery school Association (ECA) en Kookstudiogids.nl., en wordt mede mogelijk gemaakt door Foodmagazine Delicious.

Overig | http://www.kookstudioweek.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis