Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Race voor zonne-boten

zondag 09 december 2007, 18:42:00

Final6 Solarboat Team in Frisian Solar Challenge 2008

“Gefascineerd door het geweldige succes van FNSC2006 hebben we ons als team laten verleiden nog eenmaal mee te doen met Frisian Solar Challenge 2008. Als team zijn we tot de conclusie gekomen dat het erg jammer zou zijn als we onze opgedane kennis en ervaring overboord gooien. En daarbij komt dat we nog eenmaal willen laten zien waartoe we als team van jonge ingenieurs in staat zijn.”
Een van de quote’s op de website van het Final6 Solarboat Team. Dit team bestaat uit 5 afgestudeerde werktuigbouwkundigen afkomstig van hogeschool Windesheim en een studente economie van de Universiteit van Maastricht. Een unieke combinatie, voor een unieke race. De Frisian Solar Challenge is namelijk een race waar alleen boten aan mee mogen doen die varen op zonne-energie. Deze race is internationaal en zal het parcours van de elftstedentocht in 6 dagen volgen. Binnen het team heeft een ieder zijn eigen specialiteit iets wat de technische hoogwaardigheid moet waarborgen. Te samen met Vuyk Engineering en Wartsila, sponsors die ook in 2006 het team steunden, wordt er gezocht naar toepassingen om tot een optimaal resultaat te komen.

Op dit moment is het team druk bezig met het ontwikkelen van de romp iets wat de boot kan maken of breken. Daarnaast is het team bezig om sponsoren te werven die de realisatie van dit unieke project mogelijk maken. Voor meer informatie check: www.final6.nl

Overig | http://www.final6.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis