Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Workshop Fair koken geeft consument meer kennis over verantwoorde ingrediënten.

donderdag 16 augustus 2007, 22:30:09

PERSBERICHT
16-08-2007 Amsterdam-Oisterwijk. Een workshop Fair koken in een kookstudio. Het moet de cursisten ,volgens Kookstudiogids.nl, duidelijk maken welke producten fair zijn en welke unfair. Dit met de doelstelling dat deze consument straks een bewustere keuze zal maken in de supermarkt. Welke producten kan ik wel kopen en welke moet ik laten liggen. En natuurlijk welke gerechten kan ik daarmee maken. Fairfood spoort de consument aan om faire producten te eten en te drinken. Dit zijn producten waarvan de vervaardiging en verhandeling tot minder honger en armoede leiden in ontwikkelingslanden.


In een kookstudio kun je leren koken door les te krijgen van professionals. Nederland telt momenteel 420 kookstudio's met een uiterst gevarieerd aanbod. In de ene kookstudio kun je onderricht worden in het onder de knie krijgen van basisvaardigheden, in een andere kookstudio krijg je op hoog niveau les en zijn de gerechten complexer. Daarnaast vind je in deze kookstudio's alle keukens van de wereld terug.


15 september wordt er door Fairfood en Kookstudiogids.nl een nieuw project gelanceerd waarmee het fair koken onder de aandacht wordt gebracht. Middels een media-campagne zullen beide partijen de consument hier uitgebreid over berichten.


Met het ontwikkelen van faire menu's door de kookstudio's van Nederland, en het uitdragen van kennis over faire producten, kunnen kookstudio's zich straks onderscheiden met "als fair beoordeeld door Fairfood”. Middels een uitgebreide mailing van Fairfood en Kookstudiogids.nl worden straks alle kookstudio's van Nederland geïnformeerd over dit nieuwe project. Daarnaast is er een helpdesk in het leven geroepen die de kookstudio's helpt bij het ontwikkelen van faire recepten en aanverwante vragen.


Aan dit project zal een jaarlijks terugkerende wedstrijd worden gekoppeld voor de kookstudio's die zich op buitengewone manier inspannen om het fair koken uit te dragen en te promoten. Kortom...Wie wordt de meest Faire Kookstudio van 2008?


Fairfood is een campagne- en lobbyorganisatie zonder winstbejag, die de consument aanspoort en in staat stelt faire producten te eten en drinken. Dit zijn producten waarvan de productie en verhandeling bijdragen aan de bestrijding van honger en armoede in ontwikkelingslanden, en aan de verduurzaming van hun productieketens. Kortom: eat fair, beat hunger.


Kookstudiogids.nl is de grootste Europese organisatie voor kookstudio's en onderdeel van de ECA (European Cookery school Association). Kookstudiogids.nl verricht onder andere marktonderzoeken ten bate van de Europese kookstudiobranche, wil de totale Europese kookstudiomarkt in kaart brengen en promoot en ondersteund de kookstudio's die aangesloten zijn bij Kookstudiogids.nl. Daarnaast houd Kookstudiogids.nl zich vast aan een filosofie met als doel het hobby en gezond koken in Europa te promoten.


Tekst en copyright:
Bregtje Cals (Fairfood) en Diederik Bogaard (Kookstudiogids)

Noot voor redactie's:

Contact kunt u opnemen met:

Bregtje Cals

Projectleader Activation of organisations

aanwezig van maandag t/m donderdag

www.fairfood.org
Damrak 83-I
1012 LN Amsterdam
020-6188062
06-26949699
skypename: bregtje.cals

of:

Diederik Bogaard
Kookstudiogids.nl
Hoogstraat 112
5061 EZ Oisterwijk
Netherlands
T. 0031-(0)13-5230133
E. info@kookstudiogids.nl
I. www.kookstudiogids.nl

Ontspanning | http://www.kookstudiogids.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis