Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Persbericht: Europese kookstudio-organisatie zet zich in voor gezond koken

donderdag 26 juli 2007, 17:18:27

OISTERWIJK, 26-07-2007
De Europese organisatie voor kookstudio's ECA (European Cookeryschool Association) die in Nederland communiceert via Kookstudiogids.nl wil het hobby- en gezond koken in Nederland stimuleren.

Een kookstudio is in de ogen van Kookstudiogids.nl een belangrijk hulpmiddel in de maatschappij om de consument meer kennis en inzicht te geven over alles wat met eten en drinken te maken heeft.

De leermeesters van de vele kookstudio's in Europa dragen het woord om vooral met verse produkten te werken met veel liefde en passie uit.

In de filosofie van Kookstudiogids.nl staat dat ze de consument niet alleen bewuster en gezonder willen laten eten door het volgen van kookworkshops. Zij willen ook de vraag stimuleren vanuit de consument naar kwalitatief hoogwaardige grondstoffen waarmee de gerechten bereid kunnen worden. Dit heeft een reden: Kwalitatief hoogwaardige grondstoffen hebben veelal een betere smaak en worden vaak duurzamer, dier- en milieuvriendelijker geproduceert. De leermeesters van de kookstudio's vullen een belangrijke rol in het geven van advies, bereidingsmogelijkheden, herkomst, geschiedenis, informatie over het waar te verkrijgen van de produkten maar vooral ook; wat kun je er mee doen en wat is de smaak ervan.

Door het volgen van kookworkshops zal de consument een kritischer en bewustere houding aannemen ten aanzien van produktkeuze, smaak en gezondheid. Door het volgen van kookworkshops neemt de kennis over goed koken bij de consument toe. Dit heeft als positief gevolg dat het hobby- en gezond koken in Europa toeneemt en het een positieve bijdrage levert aan het geluk van deze consument.

Kookstudiogids.nl is een jonge Europese organisatie die zich presenteert als een professionele internetgids voor kookstudio's en kookscholen in heel Europa richting de consument.

Kookstudiogids.nl richt zich daarnaast op de volgende doelen :

1. Opzetten van diverse projecten met partners die de kookstudiowereld een warm hart toedragen en de branche verder willen professionaliseren.

2. In kaart brengen van de totale Europese kookstudiomarkt.

3. Kookstudiogids.nl verricht marktonderzoeken ten bate van de kookstudio's en publiceert ze via diverse mediakanalen en de nieuwsbrieven van Kookstudiogids.nl

4. Promoot en ondersteunt de kookstudio's en kookscholen van Kookstudiogids.nl

5. Uitbrengen van de eerste officiƫle kookstudiogids van Nederland en Belgiƫ (medio januari 2008)

Tekst en copyright- Kookstudiogids.nl

Noot voor redacties:

Kookstudiogids.nl

Hoogstraat 112

5061 EZ Oisterwijk

Netherlands

T. 0031-(0)13-5230133

E. info@kookstudiogids.nl

I. www.kookstudiogids.nl

Kookstudiogids.nl is onderdeel van de NSKK (Nederlandse Stichting voor Kookstudio's en Kookscholen) en de ECA (European Cookeryschool Association)

Horeca | http://www.kookstudiogids.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis