Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 25

Boek "Wat een geluk"

maandag 04 november 2019, 14:48:08

"Wat een geluk, een lifehack voor je werk" is de titel van het derde deel van de trilogie over werken in een economie waarin welvaart en welzijn hand-in-hand gaan. Het levert persoonlijke, maatschappelijke en economische winst op. Door deze drie perspectieven in je eigen werk te combineren wordt een win-win-win situatie gecreëerd. In de ontwikkeling van de Haagse Binckhorst tot een werk- en woongebied wordt dit toegepast.

Auteur is Irmgard Bomers, expert op het gebied van werken in de nieuwe economie en initiatiefnemer van WIN. Dat is een open platform voor mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen. Dit doen ze door hun kennis en werkervaring te delen via artikelen, bijeenkomsten en simpelweg door hun eigen werk anders te organiseren. Zelf noemt Bomers WIN ‘een proeftuin voor de toekomst van werk’. In haar visie werken jong en oud wisselend in loondienst, als zelfstandige of vrijwilliger. Dat laatste noemt ze met nadruk ook gewoon werk. ‘Op die manier is er werk voor iedereen die wil werken’.

Het eerste deel van Irmgard Bomers’ trilogie verscheen in 2013 en was getiteld Een nieuwe weg naar inkomsten en werkplezier. Achteraf noemt ze dat haar ‘why’. Twee jaar later volgde Natuurlijk Werken, de ‘what’. In het derde en laatste deel staat de ‘how’ centraal. Ze schetst daarin - haast letterlijk - een nieuw perspectief en legt de lezer stapsgewijs uit hoe win-win-win werken er in de praktijk uitziet. Een belangrijke plaats is daarbij weggelegd voor het zogenaamde Pareto-principe. Het is de 80/20-regel: waarbij 80% van het werk dat jij dagelijks doet ook door collega’s of machines gedaan kan worden (en misschien zelfs beter). Daarom is het veel nuttiger en slimmer om je te focussen op de 20% waarin jij als werkende uniek bent en het verschil kunt maken. Met meer waardering, in minder tijd en met minder stress.

Hoe dit in de Binckhorst werkt kan op 20 november worden ervaren tijdens het programma dat rond de boekpresentatie is georganiseerd. Aanmelden kan via: https://www.werkeninnetwerken.nl/wat-een-geluk
Het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk (ISBN 978-90-821022-3-9) is online en via de boekhandel verkrijgbaar.

Bedrijven | http://www.werkeninnetwerken.nl