Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 32

Schilderij van foto? Persoonlijkschilderij.nl

vrijdag 01 juni 2007, 13:37:08

Venlose studenten gaan de kunst in

Twee studenten uit Venlo zijn het bedrijf Persoonlijkschilderij.nl gestart dat handgeschilderde olieverfreproducties levert van foto’s of meesterwerken. Puck Göbbels, 2e jaars bedrijfskunde student aan de Erasmus universiteit te Rotterdam en Tom Canters 3e jaars Small Business & Retail Management student aan de Fontys hoge school te Eindhoven.

Tom Canters, heeft stage gelopen in Singapore en is daar in contact gekomen met bedrijven die zich bezig houden met reproductiekunst. Zijn baas in Singapore had een schilderij van zijn zoontje aan de muur hangen, Tom raakte hier zó van onder de indruk dat hij gevraagd heeft waar zijn baas dit heeft laten maken. Tom heeft vervolgens contact gezocht met dit bedrijf en enkele andere bedrijven, allemaal gevestigd in China. Tom wist het meteen: “met dit product ga ik de concurrentieslag aan met de op het moment zéér populaire fotoprints op canvas”. Een fotoprint verkleurd na enkele jaren al, terwijl een olieverfschilderij verschillende generaties lang mee gaat.

Via onze website kan een klant zijn of haar foto uploaden of een schilderijtitel doorgeven en wij zorgen er vervolgens voor dat zijn of haar foto of schilderijtitel handgeschilderd gereproduceerd wordt, met olieverf op canvasdoek. Het gehele proces, van bestelling tot levering duurt maximaal vier weken. Tevens is het mogelijk om grote oplages van een schilderij te bestellen (bijvoorbeeld in de vorm van zeefdrukken), interessant voor bedrijven als kerstpakket of relatiegeschenk.

Volgens Tom en Puck blijkt reproductiekunst in Azië en Amerika razend populair te zijn. En niet alleen in reallife maar ook in secondlife (www.secondlife.com) is reproductiekunst een fenomeen, aldus Tom. In secondlife is het momenteel namelijk een rage om je avatar (kleine foto die als identiteit gebruikt wordt binnen secondlife) na te laten schilderen en deze vervolgens weer digitaal te maken en als avatar te gebruiken. “Het is een groeimarkt”, voegt Puck er aan toe.

Na enig speurwerk op Internet kwamen Tom en Puck erachter dat er in Nederland enkele aanbieders zijn van reproductie kunst. Echter bleken de prijzen van deze aanbieders ver boven de prijs te liggen waarop Persoonlijkschilderij.nl haar schilderijen zou kunnen afzetten. Dit was voor Tom en Puck doorslaggevend genoeg om het bedrijf daadwerkelijk te starten, met als doelstelling het leveren van betaalbare kunst voor iedereen.

De website is sinds 28 april te bereiken via: www.persoonlijkschilderij.nl. Mocht u niet beschikken over Internet dan kunt u bellen naar: 0643 043 238.

Overig | http://www.persoonlijkschilderij.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis