Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 15 week 39

Nieuw boek: Daar zie je aan de buitenkant niets van

zaterdag 13 april 2019, 13:31:09

‘Daar zie je aan de buitenkant niets van’: Een nieuw boek van Yvonne van Sinttruijen.

Al jaren lang schrijft Yvonne haar gedachten op, om zichzelf te helpen in het verwerken van haar verleden en in haar gevecht tegen PTSS. Als zij haar verhaal verteld aan anderen, is de reactie vaak “daar zie je aan de buitenkant niets van”.
Dit doet haar er toe besluiten om al haar verhalen te bundelen tot een boek.
Ze beschrijft de gevolgen van haar opvoeding door twee alcoholisten en de verkeerde keuzes die zij hierdoor maakte in haar leven. Een verkeerde keuze leidde naar een huwelijk van 15 jaar die in het teken stonden van het overleven met een narcistische man, een poging tot moord op haar leven en het verlies van haar drie kinderen.
Om het taboe dat nog op huiselijk geweld ligt (je zal er wel zelf om gevraagd hebben) en het taboe op PTSS (dat is toch iets voor militairen?) te doorbreken, beschrijft Yvonne wat een impact dit alles heeft op haar zoektocht naar haar ware zelf en geluk in het leven. Door haar gedachten in deze zoektocht vol valkuilen, kracht en doorzettingsvermogen te beschrijven, hoopt zij hiermee ook anderen te inspireren en te helpen.

'Daar zie je aan de buitenkant niets van' (153 pagina's, ISBN: 9789402189964).
Het boek is te koop bij http://www.bravenewbooks.nl/yvonnevansinttruijen en
https://www.bol.com/nl/p/daar-zie-je-aan-de-buitenkant-niets-van/9200000109094907/
Prijs: €22,00 (paperback) en €11,00 (ebook).

Huiselijk geweld en de impact hiervan, is tot op vandaag een onderwerp waar nog veel te weinig over gesproken word, er lijkt nog steeds een taboe op te liggen. Vaak durven de slachtoffers er niet voor uit te komen en de omgeving is angstig om het aan te geven. Yvonne hoopt op deze manier andere vrouwen én mannen te motiveren om het meer bespreekbaar te maken, omdat veel achter gesloten deuren plaatsvindt.
De impact van alcohol in het gezin op de kinderen, word vaak niet gezien door de omgeving, terwijl dit bij een kind onzichtbare psychische schade voor het leven aanbrengt.
Landelijke campagnes vanuit de overheid zoals “het houdt niet op, tot je iets doet”, die als doel hebben de drempel te verlagen om melding te maken bij een vermoeden van huiselijk geweld / kindermishandeling, vertellen niets over de psychische en fysieke gevolgen voor de slachtoffers. Hun verhalen worden hierin niet verteld. De gevallen waarin het misgaat in de hulpverlening, wordt hierin niet verteld. Yvonne beschrijft ook in haar boek haar ervaring met de hulpverlening (tegenwoordig Veilig Thuis), die de plank compleet missloegen en het huiselijk geweld niet zagen.
De psychische schade van alcoholisten, huiselijk geweld en wat dit voor gevolgen heeft op haar eigen leven, probeert Yvonne zo goed als mogelijk te beschrijven.
Een boek voor de geïnteresseerde en de professional.

Media | http://www.bravenewbooks.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis