Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 39

Roman “De Getrouwen van Ro`eh” over de hunkering naar acceptatie en identiteit

vrijdag 25 november 2016, 23:11:21

Recentelijk is het boek “Ben Tseddeq”verschenen. Het is deel 1 van de serie “De Getrouwen van Ro`eh”. De schrijver is Henk van de Weg uit Someren.
Het hoofdthema is identiteit en acceptatie. Opvallend is dat dit is neergezet in een fantasy-setting. Een onbekende grottenwereld, afgesloten van de mensheid boven de grond, een strijd tegen kwade machten, de wil om te overleven, allemaal elementen die bij fantasy passen.
Maar voor Henk van de Weg staan de levensvragen voorop. De hoofdpersoon Akni is vooral bezig om geaccepteerd te worden door de gemeenschap waarin hij leeft. “Akni heeft vragen als: Wat bepaalt mijn identiteit, wanneer tel ik mee in de ogen van andere mensen. Het zijn tijdloze vragen, want ze spelen in alle culturen en in alle volken”, aldus de schrijver, “maar door ze te verweven in een onbekende wereld krijgen ze een verfrissende aandacht.” Veel lezers kunnen zich daarom in Akni herkennen, ook al is het een totaal andere wereld.
Meer informatie is te vinden op www.degetrouwenvanroeh.nl. Op deze website is het boek te bestellen, maar het is ook via de plaatselijke boekhandel te krijgen.

Identiteit
Een eigen identiteit is heel belangrijk voor Van de Weg. Dat is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Onzekerheid, angst voor wat anderen van je denken, angst dat ze je niet goed genoeg vinden, het kunnen gevolgen zijn van gebrek aan identiteit en acceptatie.
Van de Weg wil die vragen serieus nemen zonder goedkope antwoorden.
In het boek en voor de schrijver is de identiteit gekoppeld aan geloof. Ons beeld van God, in het boek “Ro`eh” genoemd, bepaalt voor een groot hoe we tegen de wereld en tegen onszelf aankijken.
Daarom is de zoektocht naar identiteit in het boek tegelijkertijd een zoektocht naar de waarheid over God.

De setting
Het leven in een grottenwereld vroeg om een grondige doordenking. De schrijver wilde zo realistisch mogelijk zijn, zonder de magische elementen die veel fantasy-verhalen kenmerken.
De Getrouwen van Ro`eh leven in bijna prehistorische omstandigheden met een structuur die bij veel natuurvolken voorkomt. De omstandigheden dwongen om oplossingen te bedenken voor gebruiksvoorwerpen, bepaling van tijd (hoe doe je dat onder de grond zonder dag en nacht ritme?), licht (noodzakelijk voor plantengroei), om er een paar te noemen.
Het boek is daarmee een creatief geheel geworden waar zowel fantasy liefhebbers, als liefhebbers van gewone (avonturen) romans volop aan hun trekken komen.

Het boek is te bestellen op www.degetrouwenvanroeh.nl

Ontspanning | http://www.degetrouwenvanroeh.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis