Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 14 week 33

Etnische zuivering in Frankrijk ?

maandag 07 januari 2008, 13:07:46

Doet Frankrijk aan etnische zuiveringen? De commissaris van de stad Lyon zet in de haast een geadopteerde zoon met zwarte huidskleur van een blanke Franse familie het land uit.

Op 6 november 2007, in het centrum van Lyon (Frankrijk), s’ middags bij het verlaten van een bakkerij, kreeg Mr. Leonard AMAN - CLAIR onverwachts identiteit- controle door politie.


Het is een feit dat zijn paspoort niet meer geldig is, omdat hij deze niet vernieuwd kon krijgen omdat zijn geboorteland (Ivoorkust), sinds 6 jaar in een burgeroorlog verwikkeld is. Hij werd vastgehouden door de politie tot dat ze hem in de ochtend van 17 november hebben overgeplaatst naar een uitzetcentrum.

Leonard werd van niets beschuldigd, speelt zijn zwarte huidskleur tegen hem? Hij heeft geen strafrechtelijk dossier, en wordt beschouwd als een inwoner van Lyon. Hetgeen zijn vrienden kunnen bevestigen die in Lyon leven.


Leonard is sinds een lange tijd wettelijk geadopteerd door zijn vader, een blanke Fransman. Leonard draagt ook zijn achternaam. Sinds een aantal jaren woont Leonard op zichzelf in Lyon.

Wat was de overtreding welke Léonard heeft begaan? Wat heeft geleid dat de politie tot arrestatie is overgegaan van een gewone burger? En hoe kan het dat de commissaris van de stad Lyon in zo’n haast Leonard het land heeft uitgezet?

Een petitie is aanwezig op :

http://vriendenvanleo.blogspot.com

Overig | http://vriendenvanleo.blogspot.com

 
 
   
vakspecialistaanhuis